Önnestad folkhögskola
instagram Facebook

Internat - Vad är det?

Det finns olika möjligheter för dig som vill bo på skolan. Du kan bo i enkelrum med antingen dusch och toalett på rummet eller i korridoren. Vill du bo tillsammans med några kompisar, men i egna rum med gemensamt allrum och pentry så finns det alternativet också.

Rummen är möblerade men vill du ha egna saker så går det bra. Bor du på internatet så äter du dina måltider i skolans matsal måndag till fredag. Fredag kväll, lördag och söndag får du ordna mat själv. Det finns gott om köksutrymmen och matlagningsmöjligheter så det brukar inte vara något problem.

Eftersom fritiden är lika viktig som studietiden försöker vi erbjuda aktiviteter efter önskemål. Du får bland annat tillgång till ateljé, bibliotek, bastu, biljard- och bordtennisrum, samt gym. Vi vill att du skall kunna vara aktiv tillsammans med andra kursdeltagare under din fritid. Vi har naturligtvis tillgång till bredband för såväl dator som telefon och TV på alla rum. Du väljer själv i ditt abonnemang vad du önskar.

Att bo på en folkhögskola är så mycket mera än att studera. Det blir vad du själv vill och gör det till. Hjälps man åt kan det bli helt fantastiskt. Möjligheten att lära känna nya människor kan leda till mycket som berikar ditt liv.

   

Visste du att?

Har du egen tv med dig finns det på internatet tillgång till tv-kanalernas basutbud. SVT1,SVT1HD, SVT2, SVT2HD,TV4,SVT24, Kunskapskanalen och Barnkanalen. Önskar du bredband, se erbjudande på Telias hemsida.

Vad kostar det?

Under "om skolan"  i menyn och klicka dig vidare på "kostnader" så hittar du information.

OBS! Samtliga hyres- och kurskostnader skall vara reglerade innan intyg på genomgången kurs kan erhållas.