Önnestad folkhögskola
instagram Facebook

Påbyggnadsår konstnärlig inriktning

Individuell påbyggnad

Påbyggnadsåret är en individuell påbyggnad om 1 års deltidsstudier, 50%, på distans och vänder sig till dig som har en konstnärlig grundutbildning utöver gymnasiet och som vill komplettera tidigare utbildning och vidareutveckla kunskaper i bildkonstnärligt arbete eller formgivning. Du kommer att få vägledning i det projekt du valt att arbeta med genom gemensamma träffar med kurskamrater och individuellt stöd av handledare. Se även kursplan.

Att gå en distansutbildning innebär att du kommer att ha kontakt med en eller flera handledare här på skolan, men arbetar mestadels hemifrån. Du måste hålla dig med egen utrustning och eget material.

Vi träffas på skolan ca 1 gång per månad. Träffarna planeras i samråd med er som blir antagna och är obligatoriska. I övrigt har vi kontakt via First Class (som laddas ner gratis) på nätet och per telefon.

Förkunskaper

Projektåret förutsätter att du kommit så långt i utvecklingen att du valt inriktning i ditt konstnärsskap, och att fokus ligger på den krativa och konstnärliga processen.

Särskild vägledning för företagande

För dig som funderar på att starta eget, erbjuds information om så önskas om hur det är att arbeta som egen företagare i en konstnärlig verksamhet.

Ansökan

Till projektåret söker du med 10 st arbetsprover som visar på ditt konstnärsskap samt en kort men tydlig projekplan som berättar vad du har tänkt att arbeta med under året.

Till Webbansökan

Kursplaner 2017/18

Observera särskilt att ansökan tillsammans med arbetsprover skall vara inne senast 19 maj 2017. Kursstart sker i slutet av augusti.

Lärare

Andreas Kurtsson
andreas.kurtsson@onnestadsfolkhogskola.se

Slutredovisning

Hur och var redovisningen kommer att äga rum är en del av utbildningen och sker i samråd med deltagaren.

Kursen är CSN-berättigad