Önnestad folkhögskola
instagram Facebook

Påbyggnadsår textil inriktning

Individuell påbyggnad

Vi erbjuder dig som har en textil grundutbildning eller har varit verksam i textilbranschen ett påbyggnadsår på deltid 50% och distans.

Att gå en distansutbildning innebär att du kommer att ha kontakt med en eller flera handledare här på skolan, men arbetar mestadels hemifrån. Du måste hålla dig med egen utrustning och eget material.

Vi träffas på skolan ca 1 gång per månad. Träffarna planeras i samråd med er som blir antagna och är obligatoriska. I övrigt har vi kontakt via First Class (som laddas ner gratis) på nätet och per telefon.

Du presenterar dig och söker hit med en projektidé som ska bestå av en textil teknik du vill fördjupa och vidareutveckla dig i. Det kan röra sig om vävning, klädsömnad, tygtryck, broderi, stickning mm. Kursen avslutas med en gemensam utställning.

Studieresor och studiebesök

Varje år försöker vi tillsammans med Konstskolan och Textillinjen att göra en resa till en större stad, ibland med övernattning. Resan är frivillig och du är med och betalar den. Du erbjuds också att följa med på studiebesök på museer och aktuella utställningar som Textillinjen gör.

Särskild vägledning för företagande

För dig som funderar på att starta eget, erbjuds information, om så önskas, om hur det är att arbeta som egen företagare i en konstnärlig eller hantverksmässig verksamhet.

Lärare
Inga Jönsson
inga.jonsson@onnestadsfolkhogskola.se


Slutredovisning
Hur och var redovisningen kommer att äga rum är en del av utbildningen och sker i samråd med deltagaren.

 

Antagningskrav och ansökan

Textillinje eller motsvarande bakgrund. Presentera dig och beskriv din projektidé, skicka gärna med bilder på vad du gjort tidigare.

Kursplan 17/18


Till Webbansökan

Kursen är CSN-berättigad